torstai 21. marraskuuta 2013

"There is no love sincerer than the love of food"

 
Tykkään kokkailla ja kokeilla mahdollisimman usein jotain uusia ruokia. Välillä kokeilen juttuja ihan ilman ohjetta, joskus taas päätän jonkun ainesosan ja googletan sen avulla itselleni mieluisan ohjeen. Kiireisinä päivinä tulee tehtyä usein perusruokaa tyylillä jauhelihakastike, mutta vaikkapa vapaapäivänä on kiva testaja uusia makuja. 


Laitan kuvat parista viime viikon ruoasta
 
Pidän kuitenkin nopeasti valmistuvasta ruoasta, koska usein nälkä alkaa jo kurnia vatsassa kun ruoka vasta laitetaan tulille. Mun lemppareita arjessa on ihan perus kana-pasta eri höysteillä, tai muu vastaava "pataruoka". Mieluiten kuitenkin ilman pitkiä haudutusaikoja.. Sellaista ruokaa, missä kaikki ainekset saa laittaa keskenään, ja sitä voi syödä vaikka lusikalla ahmien :-D Kuulostaa erittäin sivistyneeltä, eikö ;)

Tä levite on kätevä ruoanlaitossa!


Arkiruoan valmistuksessa päätän yleensä ensin lihan. Kana on yleisin raaka-aine, jota tulee käytettyä, toisena on varmaan jauheliha. Mun suosikkeja kanan seurana ovat aurinkokuivatut tomaatit, joita rakastan. Muita herkkuja ovat pesto tai vuohenjuusto. Sinihomejuusto on myös meidän molempien favorite-valinta, ja sitä saakin hyvin yhdistettyä vaikka lihapullien sekaan tuomaan kivaa suolaisuutta :-)


Joskus on hyvä kokeilla myös vieraampia aineksia! Kuvassa jättikatkarapuja

Aiemmin oonkin maininnut, etten leipomisesta erityisesti välitä. Ja parempi ehkä niin, kaikki kakut sun muut pullat tulis kuitenkin parissa päivässä syötyä, eikä sekään ole hyvä juttu x) En jaksa niitä leipomisen välivaiheita, joita siihen yleensä liittyy, vaan tykkään pysytellä aika simppelissä valmistustavassa. Joulun alla jotain makeeta sentään tulee pyöräytettyä, mutta tähän reseptiin ei paljon leipomistaitoja tarvita :-) Me ollaan nimittäin addiktoituneita joulutorttujen syöjiä! Yleensä torttujen valmistus on aloitettu jo reippaasti marraskuun puolella, ja niin tänäkin vuonna. Eräänä iltana mun tullessa töistä kotiin, oli Api taitellut tähdet valmiiksi ja eka pellillinen oli jo uunissa <3 Niitä sitten iltapalaksi, kuten arvata saattaa ;)



Jos aikaa ois enemmän, tykkäisin laittaa ruoaksi myös erilaisia laatikoita. Makaronilaatikko tuoreena on ainakin tosi herkkua, samoin lasagne uppoaa meihin kyllä paremmin kuin hyvin ;-) Mitään keittoja ei tuu kovin usein tehtyä, vaikka ainakin sosekeitot on ihan mun lemppareita! Myös jauhelihakeitto ja muut perusruoat maistuvat kyllä! Aina sitä vaan tulee laitettua niitä nopeimpia ruokia, pastoja sun muita kastikkeita, joihin on arjessa tottunut :-)
 
-Essi



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3