lauantai 12. heinäkuuta 2014

Sintra - Palace of Pena

Kun Sintran keskustaa oltiin hetki kierretty, lähdettiin kiipeämään kohti ylhäällä kohoavaa Penan Palatsia, joka on rakennettu vuoren huipulle kuningasta varten 1800-luvulla. Palatsi oli kuninkaallisten käytössä n. vuoteen 1910 saakka, ja sisällä rakennuksissa aika on oikeastaan pysähtynyt tuolle aikakaudelle. Oltiin luettu muutama suositus tästä paikasta ennen sinne menoa, joten oli kiinnostavaa nähdä tämä satulinnamainen rakennelma ja sen ympäristö livenä :-) 

Oltiin siihen hetkeen mennessä kävelty jo monen monta kilometria, ja Penan tonteilla sitä kiertelyä olisi vielä paljon lisää edessä, joten hetken mietinnän jälkeen päätettin jäädä odottamaan bussia. Viidellä eurolla saatiin edestakainen bussilippu (turisti-hinta joo...), joka olikin ihan hyvä päätös :-D Matka huipulle oli nimittäin todella jyrkkää ja mutkittelevaa tietä, ja kilometrejä kertyi kuitenkin muutama.  

Penalle oli totta kai sisäänpääsymaksu, mutta nähtävää oli kyllä kaikkien eurojen edestä, jos vaan olisi ollut aikaa ja jaksamista kiertää. Alueella oli totta kai se itse kuninkaanpalatsi, jota mentiinkin ensin katsomaan sekä ulkoota että sisältä (ja maisemat!!!), ja sen jälkeen lähdettiin suunnistamaan ympärillä sijaitseviin puutarhoihin ja metsiin, joissa oli aivan uskomatonta kasvillisuutta todella tiheään. Siis ihan kuin olis ollut jossain satumetsässä. Google mulle sitten kertoikin, että tuolla alueella on yli 2000 kasvilajia... Siellä oli myös pieniä suihkulähteitä penkkeineen, ja lampia lintuineen. Siis kuvat puhukoon mun puolesta taas, ei mulla oo sanoja tälle paikalle :-D


Itse palatsi, joka oli siis todella iso...

Mieletöntä metsää vaikka kuinka paljon


Tuolta oli aivan uskomattomat näköalat alas kaupunkiin


Tuolta näkyi siis Lissaboniin (25km päässä) saakka!


Katsokaa nyt tätä?!!


Meiän lippa-jengi ;-)
Sisällä oli upeita huoneita toinen toisensa jälkeen, joissa jokaisessa oli mahtavia yksityiskohtia. Kaikissa oli myös selostus, mihin huonetta on aikanaan käytetty, esim. kuningattaren huone, palvelijan huone tai kuninkaan rakastajattarien valmistautumishuone jne :-) Teki kiertelystä huomattavasti mielenkiintoisempaa.Kylpyhuone upealla ammeella ;-)

Kuningattaren makuuhuoneesta

Katossa oli ihania, tarkkoja yksityiskohtia


Keittiö
Sintra on muuten Unescon maailmanperintökohde, huikea info jonka unohdin aiemmin mainita! :b Tuolla Penalla oli ihanan rauhallista, vaikka turisteja oli tietenkin katsomassa palatsia, oli ympäröivä metsä niin suuri, ettei siellä paljon kehenkään enää törmännyt. Saatiin kuunnella hiljaisuutta (tai siis toisiamme...) ja lintujen laulua.  Erilaisia, jänniä puita löytyi joka puolelta kun vaan nosti katseen taivasta kohti

Black swan kertaa 2 x)Tuolla ois ollu oikeesti tosi paljon nähtävää, ja kierrettiin vaan murto-osa kaikesta, mutta vähän alkoi jo väsy painamaan jaloissa ja myös nälkä kurnimaan vatsassa. Pidettiin siis hyvänä ideana bussimatkaa takaisin alas Sintran vanhaan kaupunkiin, etsiä sieltä joku edukas ruokapaikka. Niinhän me sitten tehtiinkin, ja hetken keskustassa pyörimisen ja ruoan jälkeen lähdettiin kiirehtimään bussiin, jolla päästiin takaisin Ericeiraan ja "kotiin" :-)

Siinä oli reippaasti aktiviteettia yhdelle päivälle! Seuraavana meillä oli vuorossa vielä reilu vuorokausi Ericeirassa, jonka kuvat oonkin jo teidän kanssa jakanut. Perjantaina suunnattiin sitten Lissaboniin, Portugalin pääkaupunkiin, jonka kauniista kaupungista pääsenkin kertomaan seuraavaksi!

-Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3