perjantai 11. heinäkuuta 2014

Sintra - The Old Village

Kun saatiin tietää ettei meillä keskiviikkona ole surffituntia vaan opettaja on vapaalla, alettiin miettiä auton vuokrausta. Ympärillä ois varmaan paljon nähtävää, ja erityisesti Sintra -niminen paikka oli alkanut kiinnostaa meitä. Kylttejä Sintraan oli joka puolella, ja oltiin googlattu kyseinen mesta. Kuulosti ja näytti tosi lupaavalta, joten päätettiin tiedustella meidän ihanalta surffiopelta autonvuokrausta. 

Ericeirassa vuokraus ois ollut todella hintava, ja opettaja ehdotti auton hakua Lissabonista, jossa se on huomattavasti edullisempaa. Ei kuitenkaan haluttu "tuhlata" aikaa siihen, että lähdettäis julkisilla siihen 2,5h kestävään matkaan kohti Lissabonia, plus sieltä sitten ajo vielä takas Ericeiraa kohti. Opettaja tiedusteli, että mihin oltais autolla menossa, ja kerrottiin Sintran kiinnostavan meitä. Hän ilmoitti heti asuneensa vuosia Sintrassa, ja kertoi sen olevan just niin kiva paikka kuin oltiin kaavailtukin. Koska meillä oli vain päivä aikaa, hän suositteli meille Sintran vanhaa kaupunkia, jossa kuulemma riittäis ihmeteltävää. Ihana ope kertoi meille vielä bussiaikataulutkin, joilla päästäis hyvin paikan päälle! Niin mahtava tyyppi.
Hienosti päästiin bussilla n. 45min matkan jälkeen lähelle tuota Old Villagea, ja lähdettiin pysäkiltä sitten kävelemään kohti sen keskustaa. Matkalla oli jo niin uskomattoman kauniita rakennuksia ja ja maisemaa, ja myös keskusta oli todella tunnelmallinen. Pieniä, kauniita kujia ja putiikkeja, ihania parvekkeita, kukkia ja muuta kasvillisuutta joka puolella.


Tuota Piriquita -kahvilaa meidän surffiope suositteli myös meille, ja bongattiinkin se aika pian yhdeltä kujalta. Ovi oli kuitenkin lukossa, ja oveen oli teipattuna joku lappu (espanjaksi...), joten ei tosiaan päästy sinne eikä tiedetty ylipäätään miksi se on sesonkiaikana kiinni. Aivan tuurilla törmättiin kuitenkin myöhemmin Piriquita ll -nimiseen kahvilaan, joten ilmeisesti tuo paikka oli vaan muuttanut suurempiin tiloihin :-D Opettaja suositteli meille alla näkyviä leivoksia, joiden (hyvin pitkää ja vaikeaa) nimeä en valitettavasti enää muista..! 

Portugalilaiset on ilmeisen persoja makealle, sillä mistään kahvilasta tai leipomosta ei oikein saanut mitään suolaista välipalaa esim. rannalle mukaan, vaan kaikki oli jopa äklön makeaa leivosta toisen perään... Tä alla näkyvä kaveri oli ihan hyvä rapeine kuorineen ja omenahilloineen, mutta ei nyt mikään mieletön makuelämys! Maistettiin myös portugalilaisten suosikkileivosta, pientä pasteis de nataa, ja se olikin aika makea ja vähän liian vaniljainen tapaus mun makuun..! Ihan syötävää silti, ja tulipahan maistettua :-)

Hetken keskustassa kiertelyn jälkeen alettiin kipuamaan järkyttävän jyrkkää ja pitkää tietä ylöspäin kohti vuorta, jossa sijaitsi Palace of Pena, vanha kuninkaanlinna. Kaikissa suosituksissa liittyen Sintraan puhuttiin tästä paikasta, ja myös surffiopettaja suositteli sitä meille! Teen siitä kuitenkin erillisen postauksen vielä, koska kuvia kertyi jo tähän muutama... ;) Alla vielä muutama otos Sintran vanhasta kaupungista.

-Essi

2 kommenttia:

  1. Vitsi teillä on kyllä ollu huippureissu, ja sairaan hienot maisemat ja upeita kuvia! T. Kateellinen matkakuumeilija :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli aivan huippuu kyl :-) Ja maisemat oli niin mahtavia, kuvat ei ees tee oikeutta niille. Mullaki vaan kasvo reissukuume hahah, ei se matkustaminen mitään "auta" kun haluu vaan lisää! :b

      Poista

Kiitos kun kommentoit <3