perjantai 4. heinäkuuta 2014

"Day 1"

Noniin, aloitetaas sitten reissun purkaminen tekstiksi ja kuviksi! Kuvia on yhteensä lähes tuhat, joten karsiminen tuottaa hankaluuksia kun ois niin paljon näytettävää... 

Meidän oli siis tarkoitus lähteä reissuun juhannussunnuntaina 22.6., ja lähdinkin la illalla n. klo 23.30 juhannusriennoista kohti lentokenttää. Mun oli määrä matkustaa yhden kolmesta matkaseuralaisestani, Reetan kanssa, oltiin ostettu samat menolennot pari viikkoa aikaisemmin. Kentälle päästyämme n. klo 02.15, toteamme taululta lentomme peruntuneen. PERUNTUNEEN?! Voitte varmaan uskoa sen järkytyksen, puoliks naurettiin ja puoliks itkettiin kun ei tienny miten päin ois ollut, ja ei edes tiedetty tavallaan mitä se tarkottaa/mihin se johtaa. Reilu tunnin päästä meitä ja muita matkustajia tultiin infoamaan jatkosta, eli jokaiselle pyritään löytämään uusi lento (HUH). 

Ilme kun lähdin reissuun!

Olin jo naureskellut Reetalle ohjelmaa "Lentokenttä", jos joku on sattumoisin sitä hömppää joskus sattunut katsomaan. Siinä oon nähnyt vastaavia tilanteita, joissa lento on peruttu ja nopeiten jonoon spurttaavat ovat saaneet parhaimmat uudet lennot tai ainakin nopeiten vastaukset kysymyksiinsä... Meillä tosiaan oli sitten edessä tuo samainen tilanne, kun tilanteesta infoava nainen alkoi viittomaan kohti tiskiä, josta kuulemma jokainen vuorollaan uudelleenohjataan toiselle lennolle. Naisen vielä puhuessa, napattiin Reetan kanssa rinkat selkään ja pinkaistiin jonoon! Oltiin varmaan n. kymmenen ensimmäisen joukossa jonossa, ja silti kesti 1,5h ennen kuin oli meidän vuoro!!! Ja takana oli valehtelematta ainakin parin sadan metrin jono :'D Eli ei oo turhaan tullu telkkua tapitettua.

Reetta uudelleenohjattiin heti lähtevälle Lufthansan lennolle Frankfurtin kautta Lissaboniin, kun taas mulla oli edessä odotus seuraavaan aamuun... Eli kokonainen vuorokausi! Olisin saanut ilmaisen hotellimajoituksen Helsingistä, mutta totta kai halusin takaisin kotiin tossa välissä. Siinä sitten väännettiin pikku itkut Reetan kanssa ja hyvästeltiin toisemme, Reetta pääsisi jo Portugaliin ja mä jouduin palaamaan räntäiseen Suomen ulkoilmaan! 

Ilme kun jouduin palaamaan kotiin?!

Kuuleman mukaan ton meidän lentoyhtiön eli TAP Portugalin lentoja on peruttu tosi paljon futiksen MM-kisojen aikaan, kun ilmeisesti kysyntä Rioon kisoja katsomaan on ollut odotettua kovempaa. TAP on perunut useita ei-täysiä koneellisia esim. Helsinki-Lissabon-Helsinki -välillä, ja lähettänyt täysiä koneellisia Rion kisoihin. Silkkaa bisnestä, vaikkakin todella törkeää sellaista. Huhu kertoi myös että vain 1/5 suorista lennoista todella lennetään?? Osa ehkä kuulopuheita, mutta myös eräällä tutulla oli kaks kertaa käyny sama tilanne meidän kanssa samoihin aikoihin..! Mulla oli siis pikku jännitys päällä seuraavana aamuna kun raahauduin kentälle, että lähteeköhän se mun TAPin lento silloinkaan.. Tuuri tais käydä ja pääsin matkaan! :-) Vielä pitäis korvauksia jaksaa hakea...

---

Anyway, vastoinkäymisten jälkeen maanantaina Lissaboniin saavuttuani piti vielä löytää Ericeiraan, jonne ei ole Lissabonista matkaa kuin 45km, mutta julkisia käytettäessä matkaan upposi kuitenkin 2,5h. Taksi olis maksanu ainakin 80e, joten totta kai käytin muita yhteyksiä, joista tuli hintaa yhteensä 8e. Kaikki meni kuitenkin tosi vaivattomasti kun ihmiset oli ystävällisiä ja opastivat mua tarvittaessa, ja kahden metron ja yhden bussimatkan jälkeen löysin rakkaat ystäväiseni Ericeirasta! He olivat jo varanneet meille surffitunninkin sille päivälle, joten kaikkea kivaa oli tiedossa! Tossa kohtaa kyllä unohtu kaikki koetut murheet, ja pääsin lomanviettoon! Hostelli oli todella kiva ja omistajat aivan ihania tyyppejä, huoneessa oli hyvin tilaa, vaikka saatiin kolme norjalaista vielä meidän kavereiksi. Illalla käytiin kiertelemässä tuolla meidän pienessä surffikylässä, sekä syömässä ihana illallinen! Surffikuvia mulla ei valitettavasti vielä ole, mutta kun saan ne, laitan (mahdollisesti) muutamia tännekin!! :-)Siinä teille ensin "day 1" tekstinä, ja sen jälkeen vähän kuvina oikeaa day onea :-D Päästiin näkemään aika kiva auringonlasku, ja ihana kultainen valo osui noihin kallioihin tosi kivasti! Kamera räpsien maisemista innostuneena kuvailin kaikkea mitä kerkesin, ja tässä nyt muutama otos hehe!

-Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3