tiistai 29. heinäkuuta 2014

Vadelmaa, ei sen parempaa

Haha, mikä huikean rimmaava otsikko! Vadelmat siis todellakin on mun lemppareita kesällä, päihittävät jopa mansikat! Ihanan raikas ja vähän kirpsakka vattu on paras! Niissä olevat madot ovat kyllä pitkä miinus x) 

Myös talvisin vadelma on mun lempimarja esim. jogurteissa ja muissa välipaloissa - en yleensä välitä mistään mansikan makuisista mehuista, jätskistä jne. Ne maistuvat niin kamalalta makeutusaineelta, eikä mun makunystyrät ainakaan saavuta läheskään aitoa mansikan makua.




Lapsena oli aivan ihanteellinen tilanne. Mun äidin vanhemmilla oli mansikkaa pihallaan vaikka kuinka, ja isän vanhempien kotona taas oli vadelmista viinimarjoihin ja karviaisiin joka sorttia! Saatiin siis joka kesä kaikkia herkkuja syömämarjoiksi ja pakkaseen talven varalle. Kun äidin vanhemmat myivät talonsa, muistan kysyneeni äitiltä, että mistä me nyt saadaan mansikkaa :'D "Torilta ostamalla", äiti vastas. Pikku-Essin elämän huolet...  


Onneksi Aapon vanhemmilla kasvaa vadelmaa aika paljon, ja kaikkea muutakin tulossa seuraaviksi vuosiksi, mm. vähän mansikkaa ja karviaisia! Ainakin saa syömämarjoiksi taas noita lapsuuden herkkuja :-)

-Esma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3