tiistai 29. lokakuuta 2013

Viikonlopun tunnelmaa

Kerron vielä hiukan tiivistelmää mun viikonlopusta. Tottahan toki olin sekä lauantaina että sunnuntaina töissä, mutta onneks vapaa-aikaan kuului kivaa toimintaa! Ei tuntunu masentavalta munkaan viikonloppu :-)

Lauantaina päästiin töistä n. 18.45, jonka jälkeen mentiin mun työkamu-Jennan kanssa hakemaan työkamumme Maria, jolla perhanalla oli viikonloppuvapaa! ;) Suunnattiin Jennan luo, ajatuksena kokkailla perushelppoa ruokaa työpäivän jälkeen, eli tortilloja! 

On aina kiinnostavaa nähdä, miten eri tavalla ihmiset syövät tortilloja. Kaikilla on vähän eri mieltymykset, mitä sinne väliin pitäis laittaa! Kaks uusinta asiaa, joihin oon ite tykästynyt, ovat maissi ja crème fraiche, tai kermaviili, jos vähärasvaisempaa haluaa. Molemmat sopii ihan loistavasti sinne, ja on kiva saada uusia elämyksiä, kun näkee mitä toiset ovat tottuneet pohjien väliin laittamaan. Nämäkin kaks ainesta oon nimittäin bongannu joskus jonkun toisen tortillan välistä ;)

Meillä oli ihana ilta, syötiin ja höpöteltiin vaan kaikkea! Maria oli tehnyt meille myös mutakakkua jälkkäriks, joka oli totta kai ihan loistavaa. Aika meni ihan hujauksessa, ja kun heitin sit vielä Marian, olin lopulta ite kotona puol kahden jälkeen :) Mut hauska ilta, parhaat työkamut :-)))

Sunnuntaina töiden jälkeen pääsin taas nauttimaan ruoasta :-D Nimittäin Aapon vanhempien luo. Tiedossa oli oikein kolmen ruokalajin illallinen, ja alkuruoasta kerron pari sanaa enemmänkin! Pääruoaksi saatiin naudan sisäfilettä grillattuna, porkkanoita, perunaa ja ruusukaalia. Namii! Ja jälkkärinä oli omenakanelirahkaa.

Alkuruoka oli siis maa-artisokkakeittoa. Todella hyvää!! Oon sitä ekan kerran maistanu just Aapon äitin tekemänä, ja Aapokin handlaa reseptin. Se on tosi helppo, halpa ja hyvä ;) En yleensä jaa mitään reseptejä tms. täällä, mutta tä on pakko!

Maa-artisokkakeitto:
-maa-artisokkia
-perunaa
(-porkkana)
-sipulia
-kermaa
-pippuria
-suolaa 



Kannattaa testata, vaikka ei ois tuttu ruoka! :) Juuresten keittoveteen voi myös laittaa kasvisliemikuution tuomaan makua! Eli kuoritut juurekset ja sipuli(t) keitetään, ja kaikki aineet sekaisin vaan! Todella yksinkertaista, ja määrät voi oikeestaan päättää makunsa mukaan. Jos haluaa terveellisemmän version (ihan ku tä ei jo ois sellanen), vähemmän perunaa (voi korvata esim. porkkanalla) ja myös kermaa kannattaa vähentää/valita vähärasvaisempi vaihtoehto. Vielä vähän krutonkeja päälle ja namiii!  

Toivottavasti kaikkien kellojensiirrot menivät nappiin la-su -yönä, eikä seurannut mitään ongelmia! Se tuntuu joka kerta olevan sama juttu, etteivät kaikki asiaa muista tai siirtävät väärään suuntaan :-DD 

Olipas kuvaton setti. Aina ei oo kameraa mukana tai ei muuten tuu kuvia räpsittyä. Toivottavasti tykkäsitte silti!
Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!
-Esma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3