perjantai 25. huhtikuuta 2014

Merkkejä kesästä

Nyt voi kesä alkaa ;-) Sain nimittäin hankituksi parvekkeelle jo muutaman kesäkasvin! Ikeassa (totta kai..) oli ota 3 maksa 2 -tarjouksessa tomaatti-, paprika- sekä kurkkupuut! Rynnisin sinne viikko sitten torstaina hakemaan omani pois, sillä viime kesänä odottelin liian kauan ilmojen lämpeämistä - ne ehdittiin myydä loppuun. Tomaattipuun hankkisin meille silti Plantagenista, ja se olikin suuri menestys! Sen lisäksi että se näyttää kivalta, saatiin siitä oikeasti tomaatteja muutamaan salaattiin :-)

Nyt on jo paaaljon enemmän punaisia tomskuja odottamassa poimintaa :-)

Yksi, kylmiäkin ilmoja kestävä kukka ollaan saatu jo :-)

Olin vähän skeptinen tuo kurkkupuun suhteen, joten tein päätöksen ostaa kaksi tomaattipuuta ja yhden paprikapuun, ja suosiolla jättää kurkut kauppaan. Saadaan anoppilasta kuitenkin avomaankurkkuja varmasti mielin määrin, okei kuten myös tomaattia ja paprikaakin :'D Silti on kiva päästä jotain "viljelemään" omallakin partsilla.Olis ollu kyllä mielenkiintoista nähdä tuottaako kurkkupuu parvekkeella mitään satoa, mutta mulla ei nyt tähän hätään ollut rahaa sellaiselle kokeelle x)Yöksi olen nyt ottanut nuo puut vielä sisälle lämmittelemään - minimilämpötila mitä niille suositellaan, on siis +15c. Päivällä oon pitäny niitä parvekkeella (kun lasit ovat kiinni ja silti paniikissa tarkkailen mittarista lämpötilaa :-D). Ne tykkää puolipilvisestä, ja meillä he saavat aurinkoa klo 15.30-16 eteenpäin aina iltaan saakka. Eivät onneksi sitä kaikkein kuuminta paahdetta joudu kestämään, ja koitinkin löytää nurkan johon aurinko viimeisenä alkaa paistamaan ;-) Viime kesänä tomaatilla tais olla aika kuuma ja se tarvitsi tosi paljon vettä, mutta kai se kastelu pitää ne hengissä vaikka kuumuutta vähän joutuvatkin sietämään.

Lisäksi sitruspuu oli Iksussa tarjouksessa, joten halusin senkin meille piristeeksi! Siinä on kauniita valkoisia kukkia tuloillaan, ja sitrukset näyttävät kivoilta vaikka eivät syötäviä olekaan. Aapon eka kysymys tosiaan oli, että mitäs me tolla tehdään kun ei sitä voi syödä. Niin.. Mulle se on silmänruokaa :-D
Tämän päälle oon päässyt jo muutaman kerran paistattelemaan! Vaikka meidän parveke ei järin iso ole, oli mun pakko saada aurinkotuoli :-) Kesän tullen kun aurinko alkaa näyttäytyä vielä korkeammalta, pystyy tossa ihan riittävän hyvin lepäilemään. Kokoontaitettavuuden ansioista sen saa pois tieltä kun ei käyttötarvetta ole, ja pöydän ja tuolit nätisti "omille paikoilleen". Todellista pienen tilan hyödyntämistä sanon minä :-D

Niitä kaikkia kesäkukkia ja yrttejä odotellessa!! Vielä ei viitsi lähteä sellaisia ostamaan - vois tulla vähän rankka kevät kun joka ilta pitäis raahata kaikki kasvit ja kukat yöksi sisälle.. Yrtit oli superihania viime kesänä, ja täksi kesäksi ajattelin hankkia vielä enemmän erilaisia! Ehkä parasta hakea ruokaan maustetta omalta parvekkeelta! Nyt ois edessä vielä partsin kevätsiivous, jes.. Jospa sen jälkeen (kun vihdoin saadaan se tehdyksi) ois tarpeeksi lämmin muillekin kasveille. Teen varmasti vielä toisen vastaavan postauksen, kun ollaan saatu parveke totaalikesäkuosiin! Tä oli vaan alkuhuumailua.. ;-)

-Essi

2 kommenttia:

  1. Hei vitsi esma tää on oikeesti kivaa luettavaa tää sun blogi, tästä välittyy kivasti aina se aito positiivisuus ja energia mikä sulla ihan oikeessa elämässäkin on! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helii oot ihana :-) Ja kiitos samoin kuule! Sunki juttuja lukee mielellään!

      Poista

Kiitos kun kommentoit <3