keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Kiviä taskussa

Maanantaina me päästiin taas sukeltamaan teatterin ihmeelliseen maailmaan. Varsinaiset ensi-illathan tuolla Turun kaupunginteatterissa ovat tältä keväältä ohi kuten aikaisemmin kerroinkin, mutta kausikorttilaisille ilmoitettiin muutamasta extra-näytöksestä, joita esitetään vain pari kertaa kaikenkaikkiaan. Tämä taisi olla nyt se viimeinen, byääh :-(


Päästiin näkemään kipale nimeltä Kiviä taskussa, joka on pyörinyt enemmän ja vähemmän ainakin Helsingin kaupunginteatterissa jo yli 11 vuotta! Eli ei varsinaisesti mikään ensi-iltaesitys, mutta meille uusi tuttavuus. Se on siis kahden miehen show, jossa ilmeiden ja eleiden sekä äänen muutoksilla (ja vain vähällä rekvisiitalla!) he näyttelevät yhteensä viittätoista eri roolia. Ei kuitenkaan mikään totaali hupiesitys/komediailtama, vaan uskomatonta taitoa vaativa, traaginen näytelmä, sisältäen toki mieletöntä huumoria läppien ja hupaisien roolien kautta! Roolien vaihdot tapahtuvat silmänräpäyksessä, joka tekikin näytelmästä erityisen mielenkiintoisen.    



Stoorina siis pääasiassa kahden 35-vuotiaan ei-niin-elämässä-menestyneen miehen päätyminen avustajiksi amerikkalaisen elokuvan kuvauksiin, mutta työ onkin hieman eri kuin he alkuun kuvittelivat. Tässä teatterikappaleessa viidentoista roolihahmon skaala on laaja - "sivuosissa" toimii mm. hemaiseva nainen, elokuvan ohjaaja sekä avustava ohjaaja (tms) ja vanha maalaisäijänkäppyrä. Lisäksi muutama eläinkin löytyy joukosta. Nämä kaikki plus lukuisia muita, siis vain kahden miehen näyttelemänä ilman erityistä rekvisiittaa!! Jospa antaa edes hieman mielikuvaa näytelmän laajuudesta :-) Seassa oli tosiaan paljon aivan herskyvää huumoria, ja me tykättiin tästä kyllä!! Taas vähän erilainen kokemus. Syytä myös mainita, että tämän koko show pyöräyttivät läpi Martti Suosalo (kaikille tuttu? mm. elokuvasta Isänmaallinen mies) sekä Mika Nuojua (mm. lastenohjelma Ansan ja Oivan Oiva! :') Kuka muistaa?!). Mun silmissä herrat kohosivat ainakin ihan uudelle tasolle! Todella lahjakasta näyttelemistä.


Tässä sivussa tuli nyt esiteltyä mun aika perustyylistä asuani. Kun tuo teatteri osui maanantaille sekä oli vähän tällainen epävirallinen ensi-ilta, halusin pukeutua nätisti, mutta aika rennosti. Yleensä olen kyllä korkokengät laittanut teatteriin, mutta noi mun uudet kukalliset tennarit ovat aika siistit myös, ja sopivat mun muuhun asuvalintaan, joten niillä mentiin ;) Väripilkkuina taas kaulakoru sekä mun ihanaihana pikkulaukkuni! Nämä kuvat napattiin n. minuutissa kun kyyti odotti jo meitä, mutta yllättävän hyvät näistä nyt kuitenkin tuli! Maisema takana ei järin hieno ole, mutta halusin kuvat ennemmin parvekkeella auringonpaisteessa kuin sisällä tylsää, valkoista seinää vasten! :-))

Terkuin
Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3