keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Levi osa 2

Tässä toinen kuvapläjäys :-) Kuvat siis pääasiassa tiistailta rinteestä, keskiviikon rentoutuspäivästä huskypuistossa sekä torstailta jälleen rinteestä, kun päätettiin ostaa hissiliput vielä yhdeksi päiväksi!

Ensin tiistaipäivää:

Top of the world x)

Taas tuo ihana sininen taivas!

Jos kesken laskun hapottaa liikaa, voi aina pysähtyä kuvailemaan maisemaa ja #selfie:itä

Perfection! Minttukaakao, upea näköala ja aurinkotuolissa lekottelua kesken laskupuuhien!

Käytiin taas makkaranpaistopuuhissa! Tossa on meinaa tunnelmaa

Eka ja varmaan viimeinen täysin virheetön panoraama!

Hhaha :-D

Tuikussa säteet (ja sidujen kalorit että jaksaa laskea) talteen <3


Keskiviikko oltiin päätetty ottaa rennosti! Käytiin tuolla ihanassa huskyparkissa ajelemassa valjakolla parin kilometrin matka, sääli ettei uskaltanut kuvailla ajelun aikana koska sää oli jälleen täydellinen! Aurinko heijasti järven jäästä ja lumesta uskomattoman kauniisti, ja näköalaa riitti melkein silmänkantamattomiin! Lisäksi huskyt oli totta kai ihania tuossa rakastamassaan puuhassa eli juoksemassa ja vetämässä sitä rekeä :-)


Meidän reipas valjakko :-)

Reippaat me valjakon kyydissä :'D


Päästiin ajelun jälkeen vielä kierrokselle, jossa esiteltiin näitä eri koiria, sekä susia, naaleja, poro ja yksi dingo, jossa oli myös sekoitusta monesta muustakin :) Eläimiä ja kuvailua rakastavalle tässä oli aika monta monessa - koitin ehtiä imemään tietoa jota meille eläimistä kerrottiin, katselemaan niitä muutakin kuin linssin läpi, mutta myös ikuistamaan niiden touhuja!

Levillähän on noita vastaavia ajeluita saatavilla todella paljon, ja meillä pohdinta paikkojen välillä ratkesi oikeastaan siihen että tästä oli eniten infoa netissä! Hinnat selkeästi esillä, sekä suora numero johon soittaa ja varata aika. Lisäksi oon joskus yläasteella ollut täällä samaisessa paikassa (muistot nolla? paitsi ajelun muistan!!), noin -25 asteen pakkasessa istumassa ton reen kyydissä :'D Eli ei mikään ihan priima kokemus, enkä muista noista eläimistä pahemmin. Oli siis hyvä uusia tä reissu, vähän paremmalla säällä ;-)


Saatiin yks uus kamu

Dingo

Vappu uskalsi rapsuttamaan dingoa! Mua vähän pelotti se, vaikka oli ihan kesy

Naali! Hän oli niin söpö, mut kurkatkaapa noita kynsiä...

Naali päivää paistattelemassa

Noilla pystykorvilla oli mielenkiintoinen kunnioitus poroa kohtaan :) Hyvin ne kuitenkin aidan takana uskalsi uhota

Saatiin antaa porolle pipari suusta suuhun! Hiukan kyllä jännitti vaik söpöltä tuo eläin näyttääkin ;)


Nämä oli huskyn ja suden sekoituksia! Yhdessä oli jopa 75% sutta. Pelottavan isoja otuksia x)

Vähän herkkua dogeille!
Huskypuiston jälkeen mentiin keskustaan vähän kiertämään urheilukauppoja, kun kaikki vaikutti olevan hyvässä alessa. Mulla ois ollut kiinnostusta löytää musta perus untuvatakki sekä tuulitakki, jota oon myös varmaan yli kaks vuotta etsinyt :-D Lähdettiin kuitenkin kotiin pipoa lukuunottamatta tyhjin käsin. 

Illemmalla me mentiin etukäteen keskustaan vähän drinksuttelemaan, ja muu mökkiporukka tuli perässä. Yhdessä mentiin sitten Myllyn Äijä -nimiseen ravintolaan syömään, alkuruoaksi valkosipulietanoita, ja pääruokana härän ulkofilettä pippurikastikkeella! Namii! Me jatkettiin Vapun kanssa siitä iltaa vielä eteenpäin Panimoon ja Pub Hölmölään (meille sopiva paikka?) ;) Meinattiin Areenalle mennä Paula Koivuniemeäkin katsomaan, mutta oli vähän liian iäkästä porukkaa liikkeellä plus lippujen hinnat totta kai olivat korkeat, niin skipattiin tällä kertaa!

Vinkkarissa! Ihanan suojainen paikka ja aurinko lämmitti tosi kivasti tuohon ulos!
Torstai olikin meidän viimeinen päivä, ja koska rinteessä oli ollu niin kivaa eikä sitä taas seuraavaan vuoteen pääse kokemaan, päätettiin ostaa vielä yhdeksi päiväksi liput. Tarviiko edes mainita, että sää oli jälleen aivan upea! Koko reissun ajan pakkasta oli siis vain n. -2 astetta päivisin, eli täydellistä! Plussalle mentäessä lumi alkaa muuttamaan muotoaan eikä ole laskemiselle enää niin sopivaa, joten tämä passasi oikein hyvin :-) 

Jälleen yks panoraama - muutamalla virheellä :-D Kiva kuva muuten! Siinä miun mama, papa ja Vaba ;)

Hississä pari punaposkea! Pisamia havaittavissa!

Melkein tunturin päältä! Täydellistä


Oli uskomattoman lämmin, istuskeltiin välillä rinteen ylhäällä päivästä nauttien ja kuvia räpsien :)


Laskupäivän jälkeen ehdittin hyvin syödä mökillä, saunoa ja pakata tavarat. Meidän lennon oli määrä lähteä Kittilän kentältä vasta 22.05, ja olikin vielä sitten vielä puol tuntia myöhässä.. Alkoi kyllä mökkihöperyys iskeä meihin tuon viimisen päivän aikana, joten oli ihan hyvä päästä jo kotiin :-D Jutut meni vähän levottomiksi...Siinä vielä auringonlaskun tynkää klo 22.30 Kittilästä! Siellä on päivä pidempi kuin täällä etelässä nyt :-)

Sellainen oli meidän reissu! Todella onnistunut, ja vaikka lämpimästä ja etelän matkailusta kovin tykkään ja siitä haaveilen, kyllä näitä reissuja pitäis pystyä joka vuosi toteuttamaan! On toi Lappi myös niin ihana paikka :-) Nyt voi alkaa tosissaan odottamaan kesää (kirjoitan tätä just parvekkeella auringosta nauttien..!) <3

Heipsut!
-Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3