perjantai 13. joulukuuta 2013

Sitä sun tätä

Kukkuu kamuset! Tiedossa kuvapläjäys ilman mitään erityistä punaista lankaa.. :-D Eli varoitus siitä! Haha! Kuvat on mun keskiviikon ja perjantain vapailta, ja parilla sanalla ois tarkoitus otoksia avata :)

Keskiviikon aloitin aamupalalla, ja siitä suuntasin _jälleen_ fyssarille, mutta luonnollisesti kerron tästä vähän myöhemmin, kunhan saan kuvat taas otettua ja jäsenneltyä asiat päässäni :-D 





Tän jälkeen päätin katsoa vihdoin netistä Holmes NYC:n ekan kauden kaksi finaalijaksoa, jotka multa jäi väliin töiden takia! Oon vähän laiska ja harvoin jaksan koneen liittää telkkuun, joten tuijotan usein netistä katsomani jaksot vaan koneen säälittävältä näytöltä.. On muuten huikea sarja tuo Holmes, ja finaalijaksot kyllä ekan tuotantokauden huipentuma! Suosittelen... :)


Illalla olikin sitten tän talven viimeinen virallinen ensi-ilta tuolla Turun Kaupunginteatterissa (alkavan remontin takia). Päästiin katsomaan Risto Räppääjän pätkä Nukkavieru Nelli! Haha! Aika ihana oli, ja katsojakunta oli virkistävän nuorta :-) Oli kyllä kiva kuulla lasten nauttivan näytöksestä nauramalla oikeen antaumuksella. Esityksessä oli aikuisillekin hauskaa huumoria ympättynä, joten kiva setti oli :)


Perjantaikin alkoi totta kai aamupalalla, ja jatkui heti perään joulukorttien kirjoittamisella, jotka oli tarkoitus saada postiin vielä kyseisenä päivänä. En kuitenkaan metsästyksestä huolimatta saanut käsiini enää joulumerkkejä, joten kortit päätyvät postiin vasta viikonloppuna...

Maustamatonta jogurttia, mysliä ja Aapon äidin tekemään omenahilloa!


Kun kamera nyt käteeni osui, kuvailin jälleen muitakin juttuja kotosalla. Eli keittiön tuoleille hankin tuollaiset taljat viikko takaperin, kuten taisin mainitakin! Aika kiva mm. aamulla kun ei tarvi kylmälle tuolille istahtaa :) Jokin aika sitten sain mun vanhemmilta tuon ihanan kukkasen, kun kävivät meillä kahvittelemassa! Se on alkanut heti kauniisti aueta, ja tunnetusti kasvithan on mun mieleen, eli tykkään siitäkin kovin! :)



Myöhemmin tänään kävin pari joululahjaa hankkimassa, mutta liian monta on vielä työn alla eli hankkimatta.. Kai se siitä! Ens viikko vielä aikaa :-D Ei oo helppoa ei, ja hermot meinaa heti olla riekaleina tuolla ruuhkaisassa keskustassa näin joulun alla.. Joten koitin tänäänkin mahdollisimman nopeasti päästä kotiin viljelemästä liikaa joulumieltä ympärilleni xD you know..

Iloinen naama vielä keskustaan lähtiessäni ;)))

Pääsin myös melkein-nimen-omaavan -kisun sekä omistajan kanssa lääkärissä käymään, kun pallerolle annettiin rokote! Aika reipas tyttö hän oli, ja nyt täti ei pikkuista hetkeen näekään, kun kisuli lähti muille maille vierahille lomaa viettämään :) Anyway (tähän taas ei ketään kiinnostanut, joten eteenpäin..), kotiin päästyäni ajattelin tehdä hiukan erilaista ruokaa. Tän "reseptin" oon itseasiassa bongannut yhdestä blogista, ja jos näitä suomalaisten tunnettuja blogeja satutte seuraamaan, ootte voineet tähän lähiaikoina törmätäkin.


Eli kyseessä oli uunissa tehtävät bataattilastut, jotka on kiva vaihtoehto perunalle. Ite ainakin tykkään niiden makeudesta, ja kaveriksi lautaselle voi palotella juurikin vaikka tomaattia tuomaan hieman raikkautta :) Ollaan joskus muutenkin puhuttu, että miks tehdä jauhelihasta aina kastiketta tms, kun sitä vois ihan hyvin syödä vaan tollasenaan, paistettuna! Ja niinhän tässä annoksessa olikin tehty! Mulle ainakin uppos :-D

Lastut oli mulla uunissa n. puol tuntia, 200-asteessa. Tietenki, mitä ohuempia lastuista tekee, sitä nopeammin kypsyvät. Mausteena käytin suolaa ja mustapippuria, ja päälle öljyä! Nä on periaatteessa sama kuin bataattiranskikset, mutta aika helpolla pääsee paloittelun suhteen kun vetää siivuiksi vaan! :) Hah, taas tuon laiskuuteni esiin..?

Sellaista tän tytön päiviin! Viikonloppu menee tapansa mukaisesti töissä, mutta koitan ehtiä täälläkin vierailemaan :) Hauskaa viikonloppua!
-Essi

2 kommenttia:

  1. Tosi kivasti mätsää yhteen teatterivaatteissa sun kaulakoru ja laukku! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kiitos! Oli kivaa laittaa jotain lapsekkaan värikästä päälle kun oli kyseessä tollanen lapsille suunnattu teatterikappale ;)

      Poista

Kiitos kun kommentoit <3