keskiviikko 21. elokuuta 2013

Weekend Festival

Woppiduuuuu,

mikä huikea viikonloppu takana! Vähän myöhässä tulee tä teksti, mutta eipä sen niin väliä koska pakko päästä jakamaan mun ilot tänne :)
Perjantaina siis koitti lähtö Helsinkiin Weekendiin, elektronisen musiikin festareille.. huikeeta. Ensimmäinen esiintyjä, jonka oisin kipeesti halunnut kuulla, olis ollut Nause, joka valitettavasti esiintyi jo muistaakseni kello 15.15. Joten saumat ehtiä tälle keikalle olivat minimaaliset. Niinpä päätettiin suosiolla jättää se väliin, ja rauhassa suunnata kohti festarialuetta nauttien kohtalaisen hyvästä elokuisesta säästä ja totta kai parhaasta seurasta ;)

Oltiin kyseisillä festareilla myös viime vuonna, jolloin tapahtuma järjestettiin eri paikassa. Paljon tuli porua huonoista järjestelyistä, ihmiset (ja jopa esiintyjät!) myöhästelivät paikanpäältä heikkojen liikenneyhteyksien vuoksi. Meillä kulkeminen meni kohtalaisen putkeen, oltiin varattu riittävästi aikaa eikä missattu yhtään esiintyjää. Vessoja alueella oli kyllä aivan liian vähän, poikia tuo asia ei niin paljon häirinnyt, mutta tyttönä oli todella tuskallista jatkuvasti jonottaa vessaan! Lisäksi vesipisteitä oli tasan yksi. Yöllä oli myös hankala saada kyyditystä pois alueelta, mutta kärsivällisinä ihmisinä saatiin tuokin ongelma ratkaistua ;) Meidän viikonlopussa ei siis mitään "megalomaanisia" ongelmia esiintynyt ja festareista jäi hyvä mieli!

Tänä vuonna totta kai festarit järjestettiin eri paikassa kuin viime vuonna, ongelmia oli ollut aivan liikaa ja paikka ei vain ollut sopiva näin suurelle tapahtumalle. Tänä viikonloppuna siis matkasimme Helsingin Kyläsaareen. Yhteydet olivat loistavat; metroja alueen viereen kulki jatkuvalla syötöllä, ja ilmeisesti myös bussilla ja ratikalla olisi paikanpäälle päässyt. Yöllä metrot eivät kulkeneet (paitsi jälkikäteen kuulimme, että ilmeisesti lauantai-yönä poikkeuksellisesti olisikin kulkenut?), mutta kävelimme alueelta isomman tien varteen, josta busseja kulki Rautatientorille viiden minuutin välein! Ei siis mitään ongelmia. Alueella oli myös enemmän vessoja kuin viime vuonna, sekä vesipisteitä useampi kuin yksi :D Kehitystä siis havaittavissa. Ruokajonot ainakin omalla kohdalla olivat kohtuulliset, ja kaikki sujui riittävän hyvin.

Silti sai edelleen lukea seuraavana päivänä valituksia siitä, miten jotku asiat olivat olleet pielessä. Muun muassa että illan viimeisen esiintyjän, Calvin Harrisin keikalle joka pidettiin teltassa (mm. valoshown takia), ei ollut mahtunut sisään? Ongelma tosiaan oli, että telttaan oli kaksi sisäänkäyntiä, toinen teltan kyljessä, ja toinen takaosassa josta pääsi sisään vain anniskelualueen kautta. Kyljessä olevan aukon kautta oli tietenkin vaikea päästä sisään enää keikan alettua, sillä teltta oli kuitenkin täyttynyt verran, etteivät teltan keskiosassa oleskelevat ihmiset antaneet yhtään tietä sisääntulijoille. Me kuitenkin olimme valinneet paikkamme fiksusti, totta kai ;) Eli täysin vastakkaiseen reunaan, kuin missä sisäänkäynti oli! Tilaa oli vaikka millä mitalla, mutta mediassa jauhettiin jatkuvalla syötöllä että teltta oli ollut tupaten täynnä? Huh huh.. Lisäksi vielä kun on huippusuosittu esiintyjä kyseessä, ei paikalle kannata tulla 5min ennen shown alkua..? Me ainakin olimme teltassa jo tuntia ennen, joka ei ollut yhtään liioiteltua. Totta kai se on pois jonkun toisen esiintyjän keikasta, mutta eihän festareilla voi kaikkea saada! Eikä muutenkaan elämässä.. ;)

Lauantaina telttaongelmaan oli tullut pieni ratkaisu, ja teltan toisen seinustan pressuja (tms) oli rullattu ylös, jotta myös ulkopuolelta näki telttaan, ja lisäksi sisääntulo aukko oli täten suurempi! Loistavaa, että järjestäjät kuitenkin reagoivat ihmisten sanomisiin. Tällöin teltassa oli sitä paitsi esiintymässä illan viimeisenä Sebastian Ingrosso, henkilökohtainen suosikkini näillä festareilla! Joten olin iloinen että kaikki muutkin halukkaat pääsivät hänestä nauttimaan :) Huikea keikka ja show, tunnelma todellakin kohdillaan!!
Toki meillä jäi David Guettan keikasta osa näkemättä, koska haluttiin Ingrossoon hyvät paikat. Keikkojen välillä oli määrä olla taukoa puoli tuntia, joka ei olisi riittänyt massan mukana siirtymiseen keikalta toiselle, mutta lavat olivat onneks vierekkäin joten Guettan keikan loppuosa kuului telttaan sisälle saakka odotellessamme Ingrossoa ;)

Festareilla tarvitsee jokaisen jaksaa joustaa asioissa, jotta kaikki menee putkeen. Kun on suurista ihmismassoista, isosta alueesta ja huippuesiintyjistä kyse, kannattaa vähän miettiä ja suunnitella etukäteen kenet haluaa eniten kuulla ja nähdä. Järjestäjillä olisi totta kai joissain asioissa edelleen parantamisen varaa, mutta välillä tuli jopa sellainen olo, että ihmiset oikein etsivät vikoja tästä tapahtumasta ja järjestäjistä, edelleen ehkä katkerina viime vuodesta?? Tai ne, ketkä eivät viime vuonna paikalla olleet, olivat asennoituneet negatiiviseen sävyyn jo ennen paikalle saapumistaan, huhujen ja median vuoksi..? "Eihän järjestelyt voi olla hyviä, kun viime festaritkin oli ihan fiasko"...

Anyway, meillä oli huikea reissu, yks kesän parhaimmista viikonlopuista! Ei annettu pikku juttujen häiritä, ennakoitiin tulevaa ja nautittiin täysillä lempiesiintyjien keikoista! Ja, kuten arvata saattaa, tässä vähän kuvasatoa... :D 

Perjantai:

Meiän hippi-teema <3
Armin van Buuren

Armin van Buuren

Zedd

Calvin Harris! Videoo ois enemmän kuin kuvia... :D  

Lauantai:
Teema-päivä 2: Snapbackit liikentees ;)

Gangstaaa
Happy! Aapon hartioilla part 1

Ainut vähänkään järkevä kuva Guettan keikalta
Seuraavat kuvat Sebastian Ingrosson keikaltaHappyhappy! Aapon hartioilla part 84 :D


Aivan huikea Ingrosso!
Näihin kuviin ja tunnelmiin on varmaan hyvä lopettaa ;)
Ihanaa, aurinkoisen illan jatkoa!

Terkuin Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3