tiistai 18. marraskuuta 2014

Matkakohde - check!

Jippikaijeee! Ollaan jo siinä pisteessä, että voin hiukan paljastaa, mihis päin maailmaa oon tammikuun lopussa lähdössä. No, yllätyksenä ei taida enää tulla jos sanon Kaakkois-Aasia, mutta tarkemmat koordinaatit ovat Vietnam ja Kambodza! 

Lennot ostin itse asiassa jo viikko sitten, mutta taas kulkee nä mun päivittelyt tänne hieeeman jälkijunassa. Matka-aika mulla on lentojen kanssa melkein kolme viikkoa nyt kuitenkin, vaikka ensin mielessä oli se kahden viikon trippi :-D Nälkä kasvaa syödessä, vaikka en edes oo reissuun vielä päässyt. Voisinhan mä vaikka kuukauden olla, mutta muut tulevat reissut verottaa jo jonkin verran, joten tällä mennään.


Kattava Vietnamin kartta

Pitkiä matkustusaikojahan tän toteutus tietää, mutta jos valitsee muutaman mieluisan kohteen Vietnamista, sekä pari Kambodzasta, niin taitaa olla toteutettavissa! Muutaman yön joutuu junassa/bussissa kärsimään, mutta säästäähän siinä - aikaa ja rahaa. Tä kaikki vaan passas meidän aikatauluihin aika hyvin! Kattava Kambodzan kartta

Mun lennot on tosiaan välillä Helsinki-Bangkok-Helsinki, ja Aasian päässä lennän Bangkokista sisäisellä lennolla Vietnamin pohjoisosassa sijaitsevaan pääkaupunki Hanoihin, jossa mua ollaankin sitten vastassa ;) Siitä alkaa sitten meidän matka melkein 2000km pituisen Vietnamin läpi, pysähdyspaikat vielä kysymysmerkkeinä! Google kertoo paljon, ja jos siellä ruudun takana on joku Vietnam/Kambodza -kokemuksia omaava, niin saa ilmottautua! Joitain henk.koht. vinkkejä oonkin jo saanut :-)

Vietnamin eteläosiin päästyämme, matkataan oletettavasti Vietnamin suurimmasta kaupungista rajan yli Kambodzan pääkaupunkiin, ja sieltä varmaan pariin eri kohteeseen? Täytyy hioa aikatauluja ja kiinnostuksen kohteita yhteen vielä, mutta tuskin minuuttiaikatauluja ja  kaikkia paikkoja etukäteen päätämmekään? Liian paljon nähtävää, liian vähän aikaa - joten kompromisseja on tehtävä ;) Paikanpäällä taitaa aika hyvin nähdä, mikä on oma juttu. Niin, ja Kambodzasta matkaamme yhdessä takaisin Bangkokiin, josta mun onkin sitten aika lähteä kohti kotia.Tossa ois vielä kartta, josta näkee ehkä astetta paremmin, että mihin suunnille ollaan matkalla, jos ei Aasia niin tuttu tai tuoreessa muistissa ole! Thaikut jokainen varmaan tietää, näkyy siis kartassa keltaisella, me ollaan matkalla tummapunaiseen, oikealla näkyvään pitkula-Vietnamiin ja siitä vieressä sijaitsevaan lilaan Kambodzaan ;) Muita kuvia en googlehausta suosittele katsottavaksi kyseisistä kohteista, siis jos on itsellä tarkoitus viettää koko talvi Suomessa. Tulee nimittäin päätä huimaava matkakuume samantein... Ainiin, Vietnam on aika tarkalleen Suomen kokoinen pinta-alaltaan! Hätkähdyttävää, jotenkin se näyttää aika pieneltä ainakin tässä kuvassa? On vaan tuplasti pidempi melkein! :)

Sellasta pikku alkuhypetystä - olkaatte hyvät!

-Essi


3 kommenttia:

 1. Voi epäreilua, mäkin haluan! Ei kai, ihan mahtavalta kuulostaa! :) mulla on yks entisen elämän tuttu, joka on just nyt reppureissaamassa aasiassa, on käyny sekä vietnamissa että kambodzassa ja kirjottaa tosi mielenkiintosta blogia! Googletapa sellanen blogi kun Otto Izakaya Express, otto kirjottaa paljon ja hauskasti, mutt listaa paljon hyviä käytännön vinkkejä yms myös!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Heli, sullaki on paljon hienoja kokemuksia takana ;) Ja uusia varmasti edessä vielä! Ja et ikinä usko, luin just eilen ne Oton kaikki postaukset Aasiaan liittyen ja laitoin sit vähän kommenttiakin jopa!! Haha en todellakaan tienny et kukaan tuttu häntä tuntis, vaikka huomasin olevan Turusta! Oli ihanan pitkät tekstit ja huikeita kuvia, ja sain hyviä vinkkejä muutenkin! Aika samoja nurkkia tuun varmaan koluamaan... Ei vitsi mikä sattuma :-))

   Poista
  2. Hahaa mahtavaa että oot sattumalta päätynyt sitä blogia lukemaan! En siis oikeasti ottoa tunne, ollaan oltu samalla yläasteella ja thats it, mutta oon kyllä sitä blogia ahkerasti lukenut kateellisena :D ja cant wait että pääsen täältä lukemaan sun reissusta! :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3