keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Reissusuunnitelmia

Nyt on mustaa valkoisella, nimittäin kolme ulkomaan reissua lopputalvelle! Tämä tyttö ei meinaa pysyä pöksyissään, mutta työmotivaatiota ainakin on, että löytyis sit elämiseenkin rahaa haha!

Kaks jo ostettua reissua ovat tammikuun puolessa välissä neljän yön setti Puolan Gdanskiin, kaupunkiloma arjen keskelle mielettömällä tyttöporukalla, ja toinen on maaliskuussa mun talvilomaviikolla toteutuva Madeiran matka perheen ja Aapon kanssa! Kolmanteen matkaan sain siinä suhteessa varmistuksen eilen, että mun pyytämässä 18 päivän palkattomassa lomassa on nyt esimiehen nimi alla. Suunnitelmana on lähteä tammikuun lopussa moikkaamaan Aasiassa reissavaa kaveria... Matkakohde ja sen suurempi suunnitelma vielä auki, mutta eiköhän tässä nyt pian ala tapahtumaan, kun vapaa on kerta varmistettu!! 


Pari kuvaa Thaimaasta vuodelta nakki ja papu :-) Laatukin sen mukaista

Oon jokaisesta reissusta täysin eri tavalla innoissani. Kaupunkilomat osaa olla tosi hienoja ja mielenkiintoisia, ja isolla porukalla matkanteko on tietenkin aina erilaista, siellä varmasti sattuu ja tapahtuu x) Plussaa on, että lennot on Turusta, ja paikanpäällä meitä pitäis odottaa aika hulppea asunto keskustassa jokinäköalalla. Koko reissu irtos edulliseen hintaan, kuten Gdanskiin ilmeisesti aina. 

Aasian reissusta nyt tulee tietenkin ihan mieletön. Indonesia on mun unelmakohde (monen muun rinnalla), sääli vaan ettei kahdessa ja puolessa viikossa sitä maata läpi koluta. Enintään Sumatralle vois olla mahis mennä? Taitaa jäädä muu Indonesia myöhemmälle elämälle, ainakin on jotain mitä odottaa. Upeita maita ja kohteita siellä on kuitenkin toinen toisensa perään, joten tuskin joudun pahasti pettymään? ;) Tässä reissussa on jännitysmomenttia astetta enemmän, kyllähän noissa Aasian maissa reissailu on aina vähän eri homma, asiat ei hoidu samalla tavalla kun Euroopassa. Lentomatka yksin noin kauas jännittää todella paljon, onneks oon viime vuosina jo useamman kerran lentäny yksin. Pädi vaan täyteen leffoja tai sarjoja... Sääli kun Netflix ei toimi ulkomailla ;) Myös selän takia toi koneessa istuminen stressaa valmiiksi, ja pulitankin ennemmin muutaman pennosen lisää että saisin alle 20h lennot per suunta, tai edes yhdellä vaihdolla. Katsotaan toteutuuko, kaikkiin maihin ei pääse vain kahdella lennolla, tarvii olla kaks vaihtoa eli kolme lentoa... Myös rokotuksia täytyy ottaa iso liuta, mulla on moni menossa vanhaksi. Lisäksi muutenkin noissa maissa saa helposti vähintään jonkun sortin vatsataudin, joten lääkearsenaali mukaan...  En mielellään tuhlais lomaani sairasteluun, varsinkaan missään sairaalassa tai muussa.. siellä ei toi hoito ole ihan samalla tasolla kuin täällä päin :) Lento kotiin päin vessassa jumittaen ei tunnu kovin houkuttelevalta ajatukselta. Kaks blondia teillä tuntemattomilla, toisella puolella maapalloa, hmm saas nähdä mitä tulee. Äiti ainakin panikoi siihen malliin, että katsotaan kahlitseeko hän mun kotisohvaan vielä ennen lähtöä! Kuulutan täällä sitten yhden kappaleen vapaita, edestakaisia lentolippuja heheh.
Hmm, kuulostaako Madeira kovin laimealta ton Aasian jälkeen..? No, en usko, kun matkan aika koittaa niin oon taas täysin valmis reissuun! Aasiasta palattuani ehdin hiukan vaja kuukauden puurtamaan taas töissä, joten rento reissu turvalliseen Eurooppaan tulee ihan mukavaan saumaan just ennen synttäreitä. Ja vielä palkallista lomaa, ah! Vanhempien kanssa on tietty erilaista matkustaa, mutten olekaan heidän kanssa reissussa ollut öö neljään vuoteen???? Ja huikeinta tietty on, että Aapo pääsee mukaan. Yritän saada Aapon mukaan ainakin surffikurssille, sekä varmaan autonvuokrausta ja vähän patikointiakin tiedossa. Varmasti kiva viikko tulossa.Keväälle ois vielä matka Lappiinkin suunniteilla, mökki on jo varattu Leviltä maaliskuun loppuun. Lentistyttöjen kanssa lähdetään pidennetyksi viikonlopuksi vähän laskemaan ja bailaamaan, kruunaa kyllä tän talven! Tili tulee näyttämään pyöreää nollaa tai jopa miinusta tän kaiken jälkeen, mutta ainakin oon miljoona kokemusta rikkaampi. Nyt koitan painaa töissä niin monta tuntia viikossa kuin Ikealla on mulle tarjota, toki muutamia vapaapäiviä pakko pitää että selkäkin kestää menossa mukana. Marraskuusta tulee pitkä, pimeä ja tuskainen, mutta tunnelin päässä on valoa - sitä ihanaa, lämmintä aurinkoa ja vähän niitä palmujakin <3

-Essi  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3