lauantai 27. syyskuuta 2014

Tallinna - Rotermanni ja Kalamaja

Tässä tulis hiukan tarinaa ja sitäkin enemmän kuvia meidän viikonlopun Tallinnan reissusta! Päätin jakaa postauksen taas kahteen osaan kuvapaljouden takia heheh.. Ekana tulis kuvat lauantailta, johon sisältyi lähinnä keskustassa kaupoilla pyörimistä, ja illalla käytiin Vanhankaupungin puolella sen verran, että syötiin dinneri siellä :-) Lisäksi tässä ois muutama kuva ja juttua mulle ennestään tuntemattomasta alueesta eli Kalamajasta.

Kerron samalla vähän ruokapaikoista, joissa syötiin, ja postauksen kakkososassa varmaan vaatekaupoista, jotka yllättivät iloisesti sekä niistä, joilta odotin enemmän :-) Matkan ajankohta oli kuitenkin onnistunut - syksyistä ja talvista pukeutumista oli kaupoissa jo aika mukavasti!

Keskustan kaupoilla!

Saatiin nauttia auringosta koko viikonloppu!
Oltiin googleteltu mm. blogeista hyviä ruokapaikkoja, ja pari "pakko maistaa" -paikkaa tuli esille muutamassa eri tekstissä. Toi on kyllä niin paljon kätevämpi tapa kuulla hyvistä rafloista kuin esim. keskustelupalstat. Niissä keskustelu kääntyy aina väärille raiteille jossain kohtaa - mielenkiintoisesta blogista saat suoraan luettua mitä kirjoittaja suosittelee, ja päättää sitten itse, haluaako kyseistä paikkaa lähteä testaamaan! Niinpä haluan jakaa omatkin (amatöörin) vinkkini täällä!

Lauantaina käytiin lounastamassa Rotermannilla Platz -nimisessä paikassa. Ehkä perus turistimesta, mutta ruoka oli ihan hyvää ja edullista! Palvelu oli Tallinnassa ylipäätään aika eri tasolla kuin Suomessa, aika verkkaista jos voisin sanoa :) Ei ruoan tulossa kauaa sitten kestänyt, mutta kaikessa muussa kylläkin. Paras (pahin) oli, kun ei ensin meinattu saada laskua sitten millään, ja kun vihdoin saatiin iskeä rahat pöytään, odotettiin oikeesti tosi kauan ilman että ketään tuli niitä hakemaan/antamaan vaihtorahaa. Oisko pitäny tipata kympillä vai..? Ton palvelun jälkeen, epäilen :-D Ja missään kohtaa ei edes tiedusteltu, oisko jompi kumpi halunnu maksaa kortilla.. 

Lauantain lounasta

Jos jossain on aurinkokuivattua tomaattia, se on mun annos! Ei oo hinnalla pilattu Tallinnan ruoat

Vaba reenaili kameran käyttöä.. kuvassa yks kyllästyneen näköinen mallikappale xD

:-DDD Laivan aamupalalla mun lautanen oli jo ihan täynnä ruokaa, mutta halusin vielä keitetyn kananmunan. En meinannu saada sitä mahtumaan lautaselle enää, ja pohdin ääneen että mitä mä tällä munalla nyt teen... Siitähän sit riemu repes kun Tallinnassa törmättiin tähän munataideteokseen. Huikeeta huumoria taas

Auringonlasku hotellin ikkunasta

Muutama esimakukuva Vanhankaupungin hoodeilta lauantain iltahämärässä napattuna!

Lauantai-illaksi oltiin tehty pöytävaraus Vanhankaupungin yhteen raflaan nimeltä Chakra, joka on siis intialainen paikka. Oltiin luettu siitä muutama erittäin positiivinen suositus, joten intialaisen ystävinä ei tarvinut kahta kertaa miettiä :-) Tuolla oli matkan ehdottomasti paras palvelu (vaikka yleensä en itse mitään kummoista palvelua koe tarvitsevani), tarjoilija oikeasti tunsi annokset ja enkkukin taittui kivasti! Hän oli muutenkin mukavan "tuttavallinen" ja pirteä, muttei tungetteleva. Lisäksi rafla oli huikean tunnelmallinen ja ihanasti sisustettu. Päätettiin panostaa tähän reissun ainoaan illalliseen, ja otettiin alkupalat, viiniä sekä tietenkin pääruoat. Kaikki oli tosi hyvää, vaikkakin tulisuusaste hieman Suomea korkeampi. Siihen oltiin kuitenkin varauduttu. Omat ruoat juomineen maksoi 23 euroa, joka ei mun mielestä ollu paha hinta tästä elämyksestä! Chakra tais olla ainoa paikka, jossa meidän ruokia ei laitettu samaan laskuun... Peukku myös sille. Syötiin muuten molemmat lammasta, ja oli tooodella hyvää eikä yhtään villamaista :-D Eli suosittelen, jos joku tänne joskus sattuu eksymään. 


Ruokahuuma part 1Romanttinen dinneri wifeyn kans hehe
Sunnuntaina herättiin ajoissa (mun makuun), käytiin aamupalalla ja lähdettiin talsimaan Vanhaankaupunkiin. Sieltä kuvia kertyi muutama kymmenen sata, joten niitä näette siinä seuraavassa postauksessa, heheh. Vanhastakaupungista jatkettiin matkaa eteenpäin Kalamaja -nimiselle alueelle, jota oltiin myös suositeltu blogeissa. Alue oli todella erilaista, ensin tuli oikeastaan vanhempaa tehdastyylistä tiilirakennusta vastaan, joista monia kunnostettiin parhaillaan, trendikkäämmäksi alueeksi, oletan :-) Jotenkin aika hauska meininki siellä oli, vähän erilainen paikka! Myöhemmin tuli vastaan enemmän puutaloaluetta.  

Söpö koju, jossa myytiin vihanneksia ja hedelmiä


<3Siellä Kalamajan alussa (Telliskivi 60) oli yks ruokapaikka, jota oltiin myös suositeltu blogeissa, joten päätettiin pysähtyä siihen lounastamaan. Se oli nimeltään F-Hoone, jonka nimi myöhemmän tarkastelun jälkeen tulikin ilmeisesti rakennuksen "numerosta" eli kirjaimesta?? Koska vieressä olevien rakennusten seinissä luki mm. E-Hoone, G-Hoone jne. No, tiedä häntä. Paikka oli aika hauskan boheemi, tosiaan korkeaan tehdasmaiseen halliin kunnostettu rafla. 

Sään suosiessa päätettiin taas syödä ulkona, ja palvelu oli jälleen mielenkiintoista :-D Käytiin siis ensin kysymässä sisältä ruokalistaa, ja tarjoilija lupas tuoda listat meille pöytään. No, odoteltiin siinä jonkin aikaa listaa (miksei voitu sitä vaan ite ottaa, huonompi mieli tosta odottelusta tuli kuin siitä, että ois ite pitäny ne listat hakea :-D), ja valittuamme annokset, ei saatu taaskaan palvelua. Lopulta kyllästyttiin odotteluun ja Vappu meni sisältä tilaamaan meidän annokset :'D Ja toi ite meille ruokailuvälineet ja juotavaa ulos pöytään... Hahhah naurattaa näin jälkeen, että mitäköhän ne on meistä "kiireisistä" suomalaisista ajatellu, mutta oltiin oikeesti kärsivällisiä eikä mitään silti tapahtunut! Lopulta ruoka oli kyllä tosi hyvää mun makuun, jotenkin hauskoja eri makuja ja yhdistelmiä, eikä hintakaan päätä huimannut! Possunlihaa sisältävä annos maksoi 8,10e.      

F-Hoonelta jatkettiin matkaa Kalamajan puutaloalueen läpi Kristiine Keskukselle, jossa kierrettiin vaatekaupat läpi ilman löytöjä, ja otettiin siitä sitten bussi takaisin keskustaan! Siellä meillä oli "pari kiinnitystä" vielä, jotka käytiin korjaamassa kotiin. Kätevää kun pysty kartuttamaan vaihtoehdot kahdessa päivässä, ostopäätösten tekeminen oli huomattavasti helpompaa! Eipä tullu heräteostoksia.. 


Viimeisten shoppailujen jälkeen jäätiin Rotermannin Sushihouselle vetämään kunnon setit reissun loppuun, tilattiin kevyet 53 palaa sushia. Sanoiko joku joskus, ettei sushista tule täyteen..? Uskalletaan väittää vastaan :-D Hinnat oli tosi maltilliset, ja vaihtoehtoja runsaasti! Oli kivaa valita puoliksi kymmenen palan settejä eri susheista, ja tehtiinkin ihan uusia aluevaltauksia, ja muutenkin vähän hullaannuttiin tos tilausvaiheessa kuten määristä voi jo päätellä! Tuollakin oli aika jännä palvelu (tarviskohan tätä edes mainita..) eikä mm. saatu vettä ollenkaan ennen ku siinä vaiheessa kun saatiin ruoat pöytään ja kysyttiin asiasta :-D Mut oli niin maan perhanan herkkua!!!! Suosittelen.Ruokahuuma part 2
  
Näihin kuviin ja tunnelmiin! :-D

-Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3